Südtirol – for vandrestøvler og livsnydere.

Hvis man ynder at vandre i bjerge, men også synes om italiensk bycharme tilbyder Sydtirol den helt rigtige kombination.

Normalt tager vi til Østrig eller Schweiz for at vandre, men i slutningen af juli i år, var vejret i Østrig elendigt og Schweiz lå ikke lige på vores rute mellem Rijeka i Kroatien og München, hvor vi skulle med biltoget nordpå. Efter lidt research på wetteronline tilbød de Italienske Alper de bedste vejrforhold med solskin og 28-30 gr.  Lidt tilfældigt landede pegefingeren på Merano, ca. 20 km. nordøst for Bolzano.

Vinmarker og slottteMerano ligger i en dal omkranset af forskellige typer bjerge, der tilbyder varierede vandremuligheder. Overalt er små restauranter strøet med løs hånd, så det er ikke nødvendigt at have madpakke med på vandreturen, med mindre man netop ønsker en fredfyldt frokost helt for sig selv.

Hoteller er der rigeligt af og i alle prisklasser.  Vi holder mest af de små steder lidt udenfor bykernen og med panoramaudsigt til bjergene.  Dem må der være over 100 af. Vi fandt uden problemer et hotel med halvpension for € 130 per nat for 2 personer.  Det fås både billigere og dyrere alt efter pengepung, behov og temperament.

Sydtirol er en helt speciel region i Italien. Der tales som udgangspunkt tysk og hele synsindtrykket er da også i første omgang mest i retning af Østrig. Men det italienske køkken, cafemiljø, gadeliv og den afslappede elegance slår igennem, når man først kommer tættere på.

Vi måtte en tur på skadestuen med en inficeret vabel og også dette var en meget positiv oplevelse. Hospitalet i Merano er spritnyt og organisationen helt i top.  Vi ankom til skadestuen kl. 21:30 og var ude igen efter 1/2 time. At man kunne kommunikere på tysk med personalet gjorde forløbet noget mere enkelt.

Vi har kørt igennem Sydtirol utallige gange uden at stoppe op og som nævnt var det en tilfældighed at vi denne gang valgte at gøre ophold.  Merano er sikkert kun en ud af mange mulighede i regionen, men vores oplevelse var så positiv at vi bestemt vil anbefale stedet til andre.

Et godt råd: turistkontoret i Merano repræsenterer kun nogle få procent af hoteller og lejligheder i området, så det kan ikke betale sig at tage udgangspunkt deres liste. Brug i stedet lidt tid på at køre ud i området og vælg de smalle veje op i bakkerne/bjergene.  Overalt er der skilte med angivelse af de hoteller og lejligheder, der ligger i netop dette lokalområde. Antallet af stjerner giver et godt fingerpej om prisniveauet.

Tilføjelse i 2018

Vi kommer stadig regelmæssigt i området, men har fundet det ultimative Gasthaus i Mölten mellem Meran og Bozen

Skriv et svar

Dette site bruger Akismet til at reducere spam.