Introduktionsvideo til bogen “Fra Damgaard til Microsoft”


Danmarks bedst dokumenterede iværksætterhistorie


Fra Damgaard til Microsoft” er en bog om firmaet Damgaard Data, der i 1984 startes af 23-årige Erik og 21-årige Preben Damgaard, og som på mindre en otte år passerer en omsætning på 100 millioner og beskæftiger tæt på 100 medarbejdere.

Med det formål at bringe selskabets produkter ud på de globale markeder køber datidens største IT-firma IBM sig i 1994 ind i Damgaard Data, men det viser sig at blive et vanskeligt samarbejde, der langt fra lever op til parternes egne forventninger.

I 1998 køber Erik og Preben IBM ud og i oktober 1999 noteres firmaet på Københavns Fondsbørs og når i løbet af tre uger en værdi på næsten seks milliarder kroner. Glæden er desværre kort for en pludselig opbremsning i omsætningen sender allerede i begyndelsen af december samme år aktiekursen ud i et historisk dyk. Efter at konkurrenten Navision Software bliver ramt af samme skæbne, slår de to virksomheder sig sammen under navnet Navision og genopretter markedets tillid ved igen at producere imponerende vækst- og indtjeningsrater. I maj 2002 køber Microsoft det fusionerede firma for 11 milliarder kroner.

Se den korte introduktionsvideo her:


Klik her for at downloade et uddrag af bogen

Skriv et svar

Dette site bruger Akismet til at reducere spam.