Unfair – en bog om livet på den anden side af Janteloven


Jeg synes fortsat, at der skal en god portion velvilje til at opfatte Toke Kruses pricipper som unfair. Men jeg erkender, at det er en fed titel på en bog, og at den bestemt pirrer nysgerrigheden. Og det er måske fair nok!


Toke Kruse

Toke Kruse er ikke sådan lige til at overse. Han popper op i mange sammenhænge og nu også med sin ottende bog “Unfair“, der udkommer i dag.

I bogen, der skal hjælpe iværksættere med at blive mere succesfulde, deler Toke ud af sine erfaringer. Hvor vi til dagligt lever i et samfund, der grundlæggende bygger på ens vilkår for og et krav om lige og fair behandling af alle, forklarer Toke, hvordan man som iværksætter er nødt til at gå i den stik modsatte retning.

Nye virksomheder skal bygges på noget, som kunderne finder ekstremt attraktivt samtidigt med, at det skal være svært at kopiere for konkurenterne. Det er disse svært kopierbare fordele, som Toke benævner unfair.

Det tager lidt tid at vænne sig til Tokes anvendelse af begrebet unfair, som normalt er negativt ladet og betegner et forhold, der strider mod skrevne eller uskrevne regler.  Og jeg synes fortsat, at der skal en god portion velvilje til at opfatte hans pricipper som unfair. Men jeg erkender, at det er en fed titel på en bog, og at den bestemt pirrer nysgerrigheden. Og det er måske fair nok!

Tokes unfair fordel

Netop aktiviteten som forfatter og debattør er en unfair fordel, som Toke mener han har skaffet sig over de fleste af sine konkurrenter. Det har givet ham bedre visibilitet og større opmærksomhed i pressen. Da Toke kun starter virksomheder indenfor områder, der har store vækstpotentialer (har meget brede og globale kundekredse), kan den øgede kendskabsgrad med nogen ret forventes at omsætte sig til kroner og øre.

Toke har prøvet mere end de fleste og har mod på meget mere. Det vidner hans seneste initiativ bilagscan.dk om. Her er han sammen med Preben Damgaard og Lars Seier Christensen gået ind i området for scanning og aflæsning af informationer fra analoge dokumenter. En løsning som alle virksomheder overalt på kloden vil kunne få gavn af. (Jeg håber inderligt, at det vil lykkes, for selv min lille virksomhed vil kunne drage nytte heraf.)

Simon Spies effekten

Jeg har prøvet to af Tokes virksomheder, nemlig Billy og Salary og må tilstå, at manden kan noget helt specielt. Begge systemer er så ekstremt nemme at anvende, at man ligefrem glæder sig til bruge dem. At han så samtidigt kan skrive, så man kan forstå det og får lyst til at læse videre, er måske lidt uretfærdigt. Det er der faktisk ikke mange, der kan.

I et samfund, hvor den mest respekterede lov er Janteloven, kan en person som Toke godt opfattes som værende rigelig kæk og selvhævdende. Den lov overtræder han helt bevidst på det groveste. Det har gjort ham anderledes og har skaffet ham en kæmpe fordel.

Fair eller unfair?

Den er i hvert fald ikke nem at kopiere.

Unfair

Titel: En unfair bog af Toke Kruse
Antal sider: 176
Forfatter: Toke Kruse
Udgivet på eget forlag.
Salg og distribution: https://tokekruse.dk/unfair/
Pris: 149,-

Kan anbefales til alle med interesse for erhvervsliv og iværksætteri.

Toke Kruse har taget navneforandring og hedder nu Werner Valeur.

SaveSave

Skriv et svar

Dette site bruger Akismet til at reducere spam.