Den helt specielle bog som kalender-, jule- og mandelgave


Lokale forfattere holder decemberudsalg samt dedikerer og signerer deres bøger på 

Hillerød Bibliotek
Christiansgade 1
3400 Hillerød

Torsdag den 6. december 2018, kl. 17-18

Bøger for børn, unge og voksne.
Romaner, krimier, fagbøger, biografier, tegneserier, børnebøger, og historie.
Bøger om sport, Hillerød, erhvervslivet, spænding, romancer, vikinger, kæledyr og meget andet.

Deltagende forfattere:


Birgitte Bregnedal

Nærvær, venskab og forståelse for andre er nogle af nøgleordene i Birgitte Bregnedals børnebøger, som bestemt også giver stof til eftertanke hos højtlæsende forældre.

Drømme & Driblinger er en prisbelønnet fodboldserie om et drengehold fra Kystby. Her er fokus på fællesskab og forskelligheder. 

Udenfor United er en humoristisk og rørende roman om en flok outsidere, der starter et fodboldhold. Bogen er for unge og voksne, der ellers ikke læser mange bøger. 

Gry & Gloria er en hesteserie om pigen Gry og hendes pony Gloria. 


Elisabeth Lyneborg

Elisabeth Lyneborg, tidligere præst i Folkekirken, debuterede som forfatter i 1979 med den humoris-tiske roman Præster er osse mennesker. Siden er det blevet til 27 bøger indenfor genrene biografier, skønlitterære og historiske romaner, samt børne- og ungdombøger.

Hendes seneste to bøger er den lille underholdende gyserroman Huset der ikke kunne glemme, og den dokumentariske roman Karen Jeppe – at tænde lys i mørket,  der handler om en dansk kvindes fantastiske indsats under den 1. verdenkrig, hvor hun hjalp armenierne under et folkemord, der kostede på 1½ mill. mennesker livet.


Henrik Nilaus

Henrik Nilaus skriver bøger for børn og unge med noget på hjerte.

Bøgerne rummer både dystre atom-dystopier, knugende skildringer af mobning og dens konsekvenser og humoristiske detektivromaner. 

Her er barnet eller den unge i centrum for fortællingen. Forfatteren skildrer med indlevelse, alvor og humor den vanskelige overgang fra barndom til ungdom. Den tid hvor piger får bryster, identiteter dannes, venskaber sættes på prøve og forældre er mere pinlige, end man nogensinde kunne forestille sig.


Tatiana Goldberg

Tatiana Goldberg har tegnet, siden hun kunne holde en blyant.

Hun laver tegneserier og har qua sin baggrund som autoriseret psykolog specialiseret sig i psykologiske virkemidler i det visuelle udtryk.

Hendes seneste tegneserieprojekt Kijara foregår i en slags parallelversion af et moderne Europa, som er samlet i én union under ét flag. Det er en verden, hvor tilretning af ufødte  børns DNA er hverdag, designerbørn skabes, og der eksperimenteres med at fremme særlige evner hos mennesker. 


Louise Colding

Den store kriger Roar Eskildssøn er opsat på at vende tilbage til sin fars borg for at overtage høvdingesædet efter sin storebror. Roar har været på togter i over fem år, og har samlet ny viden, rigdomme og krigere. På et togt beslutter han sig for, at tage en viv med hjem.

Louise Colding skriver kærlighedsromaner, der foregår i vikingetiden og “Med fjenden i hjertet” er hendes debutroman. Hun er overbevist om, at kærlighed har været en livsvigtig faktor til alle tider. Louise Coldings næste roman forventes at  udkomme efter jul.


Susanne Clod Pedersen

Susanne Clod Pedersen skriver romaner, der foregår i en tid, hvor uforfærdede skandinavere sejlede ud og satte deres dybe præg på omverdenen gennem handel, plyndring og bosættelser.

I fortællingen om Arnulf blandes fiktive personer og hændelser med autentiske personer og begivenheder.

Arnulf-sagaen udspiller sig i årene op til det første  årtusindskifte, hvor de nordiske brikker på brættet var stillet op til det helt store Game of thrones – på vikingsk, og hvor både mennesker og guder kæmpede mod hinanden! 


Tine Kortenbach

Du behøver ikke eje en bondegård for at kunne tage ansvar for det kød, du sætter på middagsbordet. En lille have er nok til at producerer sundt og klimavenligt kød. Det er et af budskaberne i den meget omtalte bog Urban Farming Kaniner, der er blevet trendsætter inden for selvforsyning.

Danmarks nationale kaninrace er historien om racen Hvid Land.

Tine Kortenbach har også skrevet Jeg elsker min kanin. Det er en guide til at holde kælekaniner og kaniner til udstilling, til sportsgrenen kaninhop samt til garn af angorauld.


Lennart Weber

Lennart Weber har i mange år skrevet bøger om erhvervslivets magt og indflydelse, og i 1974 blev han hædret med Dahl-prisen, der også kaldes “den lille Cavling-pris”.

I de senere år har han samlet på dokumentation af Hillerøds historie, i form af litteratur, gamle fotos og en samling af omkring 3.000 gamle postkort med motiver fra det gamle Hillerød.  Byen voksede op i skyggen af det store kongeslot ved Slotssøen, og denne baggrund har altid pirret hans nysgerrighed. Foreløbig er det blevet til en række solide biografier samt 11 mindre lokalhistoriske skrifter.


Hans Peter Bech

Hans Peter Bech er aktuel med den store erhvervsbiografi Fra Damgaard til Microsoft om de to brødre Erik og Preben Damgaard, der i en alder af kun 23 og 21 år starter et lille softwarefirma. 18 år senere er firmaet vokset til 1.200 medarbejdere og 3.000 forhandlere, som betjener 100.000 kunder i 30 lande.

Et forfejlet samarbejde med IBM er nær ved at koste firmaet livet, men en dygtig børsintroduktion og en fusion med  konkurrenten Navision Software fører til, at Microsoft i 2002 køber butikken for over 10 milliarder.


Hans Jørgen Bonnichsen

Hans Jørgen Bonnichsen har en fortid i Rigspolitichefen og Politiets Efterretningstjeneste. Han er forfatter til en række fagartikler og bidrag til antologier om kunst, overvågning og efterretningsvæsen og har skrevet bøgerne: Myten om Rudolph Tegners skitser og malerier, Hånden. En PET og politikrønike, Frygt og fornuft i terrorens tidsalder samt Tvivl på alt og tro på meget 

Hans seneste bog Glem ikke Heidi. Efterforskerens veje og vildveje er et true-crime mysterium om en desperat kamp mod et forældrepars forsøg på at skjule sandheden om en forbrydelse i familien.

Skriv et svar

Dette site bruger Akismet til at reducere spam.