Udgivelsesreception

I anledning af udgivelsen af Balladen i Mekka, afholdes der bogreception.

Onsdag, den 21. juni 2023, klokken 15 til 17 på Rømers Kaffebar i Hillerød.


★★★★★

Det er en fremragende bog! Jeg følte mig godt underholdt hele vejen og fornemmede, at Henrik Bertelsen sad ved siden af mig og fortalte om sine mærkværdige oplevelser.

Rikke Sommer

Balladen i Mekka er min debutroman om Aalborgdrengen Henrik Bertelsen. Den er tænkt som første bind i en serie på otte bøger, der spænder tidsrummet 1950 til i dag.

Bøgerne har til formål at beskrive samfundet, kulturen og livet for en almindelig dansker, der opfanges af den velstandsbølge, som rammer Danmark efter 2. verdenskrig.

Henrik, der som konsekvens af samtidens uddannelsespolitik lander i gymnasiet, modnes samtidigt med at pop- og rockkulturen skiller generationerne ad. Oprøret mod autoriteterne i slutningen 60erne fører til markante ændringer på de højere læreanstalter, netop som han beslutter sig for at læse videre. Uden adgangsbegrænsning kan han på trods af sin lidet imponerede studentereksamen vælge frit på alle hylder. Det bliver statsvidenskab.

Da vi møder i bogen første gang møder Henrik, sidder han som fuldmægtig i Arbejdsministeriet med undervisningsjob på Danmarks Forvaltningshøjskole og Københavns Universitet på sidelinjen. Han er ved at etablere et bofællesskab i Nordsjælland og skal adoptere et barn i Indonesien. Der nu brug for en periode med ro og stabilitet. Får han det, ligger karrierevejen snorlige for hans fødder.

Ud af det blå dukker et hospitalsprojekt i Saudi-Arabien op. Hans indre eventyrer vækkes og med en kort orlov fra ministeriet i tasken, griber han chancen. Projektet griber om sig, løber løbsk og pludselig fyger kuglerne om ørene på ham i et væbnet religiøst oprør i Mekka. Fanget mellem oprørere og politi er Henrik i knibe.

Han slipper med forskrækkelsen, og da et amerikansk computerfirma lokker med en stor pose penge, tager hans tilværelse en helt ny drejning.

Henrik er på ingen måde et specielt menneske, men præget af sin opvækst og samtid, griber han de muligheder, der byder sig uden at tænke så meget over, om det kan gå galt.

For hvor galt kan det egentlig gå?


★★★★★

En underholdende fortælling om hvordan gå-på-mod, vedholdenhed og stædighed, parret med et åbent sind og eventyrlyst, kan åbne døre til spændende muligheder, nye kulturer og samarbejde med fantastiske mennesker. Kan varmt anbefales.

René Stockner

★★★★★

Jeg har haft mulighed for at læse Hans Peter Bechs nye bog. Den er stemningsfuld, humoristisk og meget medrivende. Den bliver god sommerlæsning.

Marco Caldana

★★★★★

En forrygende historie om at gribe chancen, når den byder sig. At turde springe ud på dybt vand, langt fra land og lære at svømme undervejs. Fortællemåden, som springer i tid, fungerer godt og skaber indsigt i hovedpersonens til tider overraskende og risikofyldte valg.

Esben Stubager


Store dele af manuskriptet til Balladen i Mekka (og flere af mine andre bøger) er skrevet på Römers Kaffebar på Slotsgade i Hillerød. Hvis du tror, det er svært at diffentiere en café med kaffen og de hjemmebagte boller med smør og ost, så skal du besøge Lene, Thomas og deres team. Men pas på. Det er stærkt vandedannende.

Skriv et svar

Dette site bruger Akismet til at reducere spam.