Hvad koster Balladen i Mekka?

BOOX, der udgiver romanen Balladen i Mekka, bestemmer kun delvis den pris, boghandlere og portaler forlanger. Det gælder i øvrigt også alle andre bøger i dette land. Med få undtagelser.

Hvis du vil sælge en trykt bog i Danmark, skal du oprette den på Bogportalen. Vil du også tilbyde den som elektronisk bog og lydbog, skal den oprettes hos Publizon. Der er nemlig der, boghandlerne og bogportalerne henter oplysninger på de bøger, de vil sælge, eller som kunderne efterspørger.

Som forlag angiver man på bogportalen en vejledende udsalgspris og en avancekode. Hos Publizon angiver man en nettopris og en vejledende udsalgspris. Herefter står det boghandlere og -portaler frit at sætte deres egne priser. Det hedder fri prisdannelse, skal sikre konkurrence og dermed give forbrugerne den lavest mulige pris.

Et godt tilbud

I forbindelse med udgivelsen af Balladen i Mekka vil jeg gerne kunne give læsere et godt tilbud. Derfor har jeg aftalt en kampagne med saxo.com, hvor læserne i perioden 22. maj til 25. juni 2023 kan benytte kampagnekoden BIM2023 og få en reduktion i prisen på den trykte udgave. På samme måde har jeg indgået særlige aftaler med Bog & Ide i Aalborg og i Allerød, der muliggør, at de kan sætte en god pris på den trykte udgave.

Det står Saxo og Bog & Idé frit, om de vil give de gunstige vilkår videre til deres kunder, men det tror jeg de vil.

Den elektroniske version og lydbogen er i forvejen prissat lavere, så her er der ingen særaftaler, men jeg kan se at Tales har valgt at tilbyde deres kunder en lavere pris end den vejledende.

Amazon og direkte hos forlaget

På Amazon, hvor en del danskere køber bøger, kan forlag og forfattere selv sætte deres detailpriser Amazon tager en fast del af kagen og gør ikke forskel. Så længe Amazon ikke har en dansk portal, har vi ikke planer om at sælge Balladen i Mekka via dem, så den mulighed foreligger pt. ikke.

Detailprisen kan også styres ved direkte salg fra forlagt, men den mulighed har vi besluttet kun at tilbyde ved fysiske arrangementer, som bogreceptioner og foredrag samt til virksomheder og institutioner, der bestiller mere end 10 eksemplarer.

Skriv et svar

Dette site bruger Akismet til at reducere spam.