Hvordan ser en glad forfatter ud?


Bogen er fortsat et fantastisk formidlingsmedie, der gør det muligt at bringe enorm værdi til mange mennesker til en pris, der svarer til en cappucino og en ostemad på en Københavns café.


Dansk Forfatterforening har udnævnt mig til månedens fagforfatter. Det er jeg dybt taknemmelig for. Det var erhvervsbiografien Fra Damgaard til Microsoft, der gjorde mig til fuldgyldigt medlem af Dansk Forfatterforening, og det var i sig selv en kærkommen anerkendelse. At blive månedens fagforfatter føles som et stort kollegialt klap på skulderen.

Måske tænker du ikke så meget over hvilket enormt arbejde, der ofte ligger bag en fagbog? Der indgår følgende hovedelementer i processen:

  • Forfatterens erfaring
  • Research
  • Strukturering og disponering
  • Skrivning, redaktion og korrektur
  • Produktion

Fra Damgaard til Microsoft tog treethalvt år at lave og involverede hundredvis af mennesker. Hvis vi omregner alle indsatserne i penge, kommer vi tæt på en million kroner i samlede omkostninger (eksklusiv forfatterens erfaringer, som har kostet en del mere :-). Der er med andre ord investeret ca. en million i at beskrive historien om Damgaard Data og Navision Software fra den spæde start i 1984 til salget til Microsoft for ti milliarder i 2002. 544 sider med mange detaljer om udfordringer, fiaskoer og successer. Og den kan læsere købe for mellem 100 og 300 kroner afhængig af boghandel og format. Når jeg selv læser fagbøger (og jeg læser omkring 20 om året), forundrer det mig altid, at man kan få så megen viden for næsten ingen penge. Bogen er fortsat et fantastisk formidlingsmedie, der gør det muligt at bringe enorm værdi til mange mennesker til en pris, der svarer til en cappucino og en ostemad på en Københavns café.

Fra Damgaard til Microsoft kan købes på alle bogportaler, i alle boghandlere og direkte hos mig.


Skriv et svar

Dette site bruger Akismet til at reducere spam.