Balladen i Mekka

★★★★★

Hans Peter Bech leger med kulturer, arbejdsliv, menneskelige relationer og samfund, og han formår at jonglere alle boldene og holde dem i luften. ”Balladen i Mekka” er en vittig og fin roman, der vil tiltale mange læsere.

Louise Hvilshøj

Balladen i Mekka er første bind i en serie om hvordan, samfundet og kulturen former livet for Aalborg-drengen, Henrik Bertelsen, der rives med af globaliseringen og den velstandsbølge, som rammer Danmark efter 2. verdenskrig.

Handlingen foregår i tidsrummet juli til december 1979. Henrik sidder i et godt solidt job som fuldmægtig i arbejdsministeriet. Ved siden af underviser han på Danmarks Forvaltningshøjskole og på Københavns Universitet. På privatfronten etablerer han bofællesskab i Nordsjælland og skal sammen med sin hustru, engelske Samantha, til Indonesien for at adoptere et barn.

Tidsplanen er stram, men holder han næsen i sporet ligger karrieren snorlige foran ham. Men det gør han ikke.

Ud af det blå dukker der en mulighed op for at komme med i et hospitalsprojekt i Saudi-Arabien. Han griber chancen for eventyr, og efter at have løst opgaven til saudiernes store tilfredshed, inviteres han til at arbejde på et projekt i Mekka. Efter finurlige fiksfakserier kommer han ind i byen, netop som et religiøst oprør bryder ud. Da kuglerne fyger om ørene på ham, bliver eventyr til mareridt.

Køb her

Forfatterens introduktion

I videoen svarer jeg på følgende spørgsmål:

  1. Hvad handler bogen om?
  2. Er det en selvbiografi?
  3. Hvorfor har du skrevet den?
  4. Hvad får man ud af at læse den?
  5. Hvem skal læse den?
  6. Hvor kan den købes eller lånes?

★★★★★

En forrygende historie om at gribe chancen, når den byder sig. At turde springe ud på dybt vand, langt fra land og lære at svømme undervejs. Fortællemåden, som springer i tid, fungerer godt og skaber indsigt i hovedpersonens til tider overraskende og risikofyldte valg.
– Esben Stubager

★★★★★

Det er en fremragende bog! Jeg følte mig godt underholdt hele vejen og fornemmede, at Henrik Bertelsen sad ved siden af mig og fortalte om sine mærkværdige oplevelser.
– Rikke Sommer

★★★★★

Henrik Bertelsen er en 68’er, der søger balancen mellem sine idealer og sin eventyrlyst. Bofællesskab og adoption koster dyrt, og der skal skaffes penge. Hans tilbageblik, finurlige analyser og praktiske tilgang til såvel arbejdet i ministeriet som projektet i Mellemøsten skaber en stærkt underholdende fortælling.
– Tine Curtis

Læs første kapitel
lyt til uddrag af lydbogen


hold dig opdateret på Linkedin

Jeg er mest af alt aktiv på LinkedIn – så tøv ikke med at følge mig der.

Følg mig på LinkedIn