Tyve år på LinkedIn

På netop denne dag, den 28. januar 2024, fejrer jeg mit 20 års jubilæum på LinkedIn.

De første ti år lavede jeg meget lidt på platformen. Det var først, da jeg forberedte udgivelsen af min tredje bog, Building Successful Partner Channels, at jeg kom i tanke om, at alle mine potentielle læsere havde profiler på LinkedIn. Ved hjælp af søgefiltrene fandt jeg personer, for hvem bogen ville være relevant og inviterede dem til at connecte. Den 1. april 2015, da bogen udkom og kunne købes på Amazon, underrettede jeg dem alle (dengang 5.000) og tilbød dem Kindle-versionen gratis.

Jeg er sikker på, at det var med til at gøre bogen til en øjeblikkelig bestseller!

Den 11. august 2016 synkroniserede jeg mine kontakter med LinkedIn og begyndte at abonnere på Sales Navigator-versionen. Den 31. juli 2018 brugte jeg første gang API’et til at integrere andre applikationer med platformen. Hvordan jeg bruger LinkedIn ændrer sig løbende, efterhånden som jeg udforsker, hvad der virker for mig. Nedenfor finder du nogle af mine observationer.

Jeg har tidligere skrevet om min positive oplevelse med LinkedIn, og tænkte i dag over afkastet af mit årsabonnement. Er det stadig pengene værd?

Connections og følgere

I dag har jeg 33.480 connections og følgere.

At komme dertil har været slidsomt.

Læs denne lille bog, hvis du vil lære mere om, hvordan jeg gjorde det.

Jeg skriver om international forretningsudvikling og omsætningsgenerering i B2B-softwareindustrien og ønsker at connecte med og blive fulgt af personer, der kan drage fordel af mit arbejde. Det meste af mit nuværende netværk matcher min målgruppe ganske godt.

Den 15. juni i år udgav jeg min første skønlitterære roman på dansk (Balladen i Mekka). Vi er i øjeblikket ved at oversætte bogen til engelsk (The Trouble in Mecca) og forventer at få den ud senere i år.

Min nuværende udfordring er, at målgruppen for min forretningsudviklingslitteratur og mit skønlitterære forfatterskab adskiller sig ganske væsentligt. Indtil videre har jeg løst problemet ved udelukkende at bruge LinkedIn som platform for min ikke-fiktive skrivning. Jeg bruger Facebook til fiktion.

Hvordan får du mest muligt ud af LinkedIn?

Hvordan du får mest muligt ud af at bruge LinkedIn og Sales Navigator er tæt relateret til dine ultimative mål, hvilket igen afhænger af din jobtype.

En sælger ønsker at få flere kunder. En HR-medarbejder ønsker at tiltrække kvalificerede kandidater. En marketingmedarbejder ønsker at skabe opmærksomhed. Nogle (nok de fleste!) vil gerne finde et nyt og bedre job.

Mange har ingen anelse om, hvad de vil eller kan få ud af LinkedIn, hvilket bidrager til den massive mængde støj, du finder i dit homefeed. Selvom LinkedIn tilbyder værktøjer til at forbedre feedets relevans, kræver det meget arbejde at holde det rent. Derfor er mit homefeed ikke der, hvor jeg bruger meget tid. Og det skal du nok heller ikke.

Som forfatter er mit primære mål at sælge bøger.

De fleste af mine potentielle læsere har en LinkedIn-profil, hvilket gør platformen så attraktiv for mig. Men blot at poste opslag i håb om, at det dukker op i deres homefeed og fanger deres opmærksomhed, er en tilgang, der ikke virker. LinkedIns algoritme modarbejder organisk distribution (i modsætning til betalt) af kvalitetsindhold til dit netværk. Derudover er det meste af dit netværk ikke aktivt på LinkedIn, når du poster. Det gælder især, hvis du ligesom jeg har et globalt netværk på tværs af alle tidszoner.

Du skal være meget direkte, hvis du vil være sikker på at fange nogens opmærksomhed. Enten ved at engagere sig i deres aktiviteter på LinkedIn, tagge dem eller sende dem personlige beskeder. Hvordan du gør det og hvor ofte er afgørende for det afkast, du kan forvente af din indsats. Læs denne lille bog, hvis du vil lære mere om emnet.

Vær relevant

Jeg poster af og til noget, der er fuldstændig uden relation til mine professionelle mål. For eksempel har jeg for nylig postet en kommentar med et link til en artikel om Trumpisme. Et fænomen jeg har svært ved at forstå og opfatter som farligt. Også for os uden for USA. Indlægget genererede en del trafik og genererede aggressive svar (som jeg valgte at rapportere og slette).

Selvom sådanne opslag kan generere visninger, likes, delinger og kommentarer, er det ikke noget, jeg anbefaler at gøre ofte. Hold dig til indlæg og artikler, der indeholder relevant og værdifuld information til din målgruppe. Og koncentrer din interaktion med personer, der tilhører dit nøglesegment.

For nogle år siden introducerede LinkedIn en nyhedsbrevstjeneste, der er tilgængelig for forfattere af lange artikler. Jeg har nu næsten 4.000 abonnenter på mit nyhedsbrev og vil bruge denne kanal mere, mens jeg arbejder på min kommende bog, Revenue Generation Fundamentals. LinkedIn-nyhedsbrevet er en glimrende måde at distribuere dine budskaber.

At bruge LinkedIn til forretningsudvikling, markedsføring og salgsformål er en langtsigtet aktivitet. Det fungerer bedst når du opbygger din indholdsportefølje, dit omdømme og dit netværk tålmodigt. Omsætningsgenerering er facilitering af kunderejsen, så du skal forstå, hvordan din målgruppe interagerer med LinkedIn.

Kunderejse og beslutningstagere

Som forlag, der sælger bøger til ti dollar per styk, er hvert medlem af min målgruppe er en potentiel læser og kunde. Alle på LinkedIn kan træffe en købsbeslutning på ti dollar.

Det er helt anderledes for min målgruppe, som er personer, der beskæftiger sig med indtægtsgenerering for B2B-softwarevirksomheder. Kritisk B2B-software har meget mere komplekse kunderejser med flere beslutningstagere og influenter, der ønsker deres stemme hørt.

Hvordan du bruger LinkedIn til at facilitere kunderejsen, hvor deltagerns interesser og prioriteter er væsensforskellige, kræver indsigt, overvejelser og test. Vi skal arbejde med Account-Based Marketing-principper og har brug for Sales Navigator-abonnementer til vores teams.

I min kommende bog, Revenue Generation Fundamentals, vil jeg diskutere mere detaljeret, hvordan LinkedIn kan facilitere kunderejsen for B2B-software.

Tilmeld dig her, hvis du vil have Kindle-versionen af bogen gratis.

Skriv et svar

Dette site bruger Akismet til at reducere spam.