Apple MacBook Pro – update

Så har jeg haft min MacBook Pro i godt 5 måneder.  Alt i alt har oplevelsen været positiv.

På hardwaresiden er der kun godt at sige om Apple.  Den kører forrygende hurtigt.  Op- og nedlukninger tager kun få øjeblikke (under 30 sekunder).  Applikationerne starter lynhurtigt og skift mellem applikationer er ligeledes ekstremt hurtige. Exposé knappen er en fryd og gør det nemt og hurtigt at finde det vindue, man skal benytte. Skærmen er sublim og jeg kunne hele sommeren arbejde ude på terrassen uden problemer.  Eneste problem har været anvendelse af projektorer.  MacBook har ikke en VGA port, så man skal huske det lille mellemkabel (ekstraudstyr).  Ofte kan projektoren ikke genkende maskinen og der skal tit bakses med forbindelsen indtil det virker.  Jeg investerede i den store 24″ skærm og det har jeg ikke fortrudt et sekund.  Når jeg er ude på projekter, savner jeg virkelig min 24″ skærm!!

På softwaresiden er oplevelsen lidt mere blandet.  Man er jo vænnet til de applikationer, man arbejder med i det daglige.  Det tog mig nogen tid at vænne mig til Office 2008 for Mac, som svarer til Office 2003 til Windows.  Specielt døjede jeg noget med Entourage (Outlook til Mac).  Med den nye version af Mac OS – Snow Leopard – har jeg skiftet til Apple Mail, iCal og Address Book.  De er ikke på højde med Outlook 2007 til Windows, men er klart brugbare og bedre end Entourage.  Det er faktisk en fordel at have mail, kalender og kontakter delt op i 3 applikationer, idet man kan have alle tre åbne på samme tid.

Jeg har en del Windows applikationer, som jeg ikke kan undvære.  Jeg har derfor tilkøbt Parallels og Windows.  Jeg kan så køre Windows som en applikation på min Mac.  Det fungerer forrygende godt.  Windows kører væsentlig hurtigere på min Mac end på min IBM ThinkPad T60p.

Jeg har fundet en del applikationer til min Mac, der gør dagligdagen mere komfortabel.  Path Finder og Default Folder X hjælper med at finde og holde styr på foldere og filer.  Dropbox er fortsat en fantastisk måde at dele filer med kolleger på tværs af platforme.  Skitch gør det nogenlunde ud for det uundværlige SnagIt9 på Windows.  OmniFocus holder styr på mine projekter og aktiviteter.  14Dayz benyttes til tidsregistrering.  Jeg savner RoboForm, der fungerer suverænt på Windows (holder styr på signons og psw’s samt udfylder webforms).  1Password til Apple skulle have samme funktion, men er ikke nær så godt (kan ofte ikke identificere formularfelterne korrekt). Mindmanager 7 til Mac er ikke på højde med version 8 til Windows.  Jeg prøvede ConceptDraws Mindmap, men det er for primitivt.  Jeg kører derfor Mindmanager 8 under Windows og det fungerer upåklageligt.

Jeg har flirtet lidt med Appels iWork pakke.  Pages og Numbers har jeg kigget lidt på, men kan ikke rigtig finde tid til at fordybe mig. Det er nemmere at fortsætte med Word og Excel, som jeg jo kender så godt.  Jeg skal dog nok finde tid (til jul?), så jeg kan sammenligne.

Med Snow Leopard fungerer synkroniseringen med min iPhone suverænt.  Nogle account synkroniseres via Exchange, mens andre synkroniseres via MobileMe.  Det fungerer spitzenklasse.

Og så lige designet….

I min optik er en Apple MacBook en fryd for øjet og det er en glæde hver dag at tænde for knappen og sætte sig til det lækre keybord og den simple mus, der alligevel kan en hel del.  Exposéfunktion ved et klem på musens sider kommer man til at holde af, og den lille kugle på toppen bliver hurtig svær at undvære.

Skriv et svar

Dette site bruger Akismet til at reducere spam.