Apple MacBook Pro – update 2

10 måneder med min Apple MacBook Pro og der er sket en hel del siden sidste update.

Jeg har nu helt skippet Microsoft Exchange.  Mit firma har flyttet hele molevitten over på Google Apps.  Vi er 35 brugere og har ikke oplevet problemer med flytningen.  Integrationen med iCal og Mail på Mac og de tilsvarende applikationer på iPhone fungerer fremragende.  Vi sparer knap kr. 40.000 om året ved at flytte fra hosted Exchange til Google Aps, og jeg kan ikke lige få øje på nogen forringelse i servicen.  Tværtimod fik jeg min ægteviv overbevist om at hun også skulle have en Google Apps account.  Nu kan vi se hinandens kalendere, og jeg slipper for at glemme at give besked, når der er ændringer i planerne.

Min ynglingskalender “Informant” er nu kommet til iPhone og synkroniserer fint med Google Calender, der igen synkroniserer med iCal på min Mac, så det kører fint.  Informant har en meget brugbar ugekalender (hvad standardkalenderen på iPhone ikke har), samt en masse indstillingsmuligheder, der giver et super overblik.  Jeg har købt BusyCal, som er en udvidelse af iCal.  Den ligner iCal til forveksling, men er bedre til at håndtere flere Google Calenders.

Jeg har droppet OmniFocus.  Jeg fik aldrig vænnet mig til den noget kringlede måde at strukturere sine opgaver på.  I stedet er hele firmaet nu gået på BaseCamp, der også gør det muligt at dele projektinformation med vore kunder.  Det er en meget velfungerende applikation (bortset fra tidsregistrering, som er meget manuel).

MindManager 7.0 har jeg vænnet mig til og kører nu ikke MindManager 8.0 under Windows mere.  Det sparer en opstart af Windows på min Mac og giver en bedre performance.

iWorks har jeg ikke haft tid til at komme ned i.  Words, Excel og PowerPoint fungerer trods alt, så det kniber med motivtionen for at lære noget nyt på denne front.

Endelig har jeg skiftet min iPhone 3G ud med en 3GS.  Hold da op en forskel.  Der er kommet Turbo på alle applikationerne.

Facit?  Skiftet fra Windows til Mac har været en fornøjelse.  Maskinen er bare så meget bedre/hurtigere og applikationerne lige den tand mere lækre end på Windows.  Og så skiller man sig også lidt ud fra mængden. Når man sidder i loungen i lufthavnen, bliver der kastet lange blikke fra de travle funktionærer, der sidder med deres kluntede firma Windows PC’ere.  Det er ligesom Mac’en repræsenterer en frihed og en individualitet, som de færreste har mulighed for i deres corporate jobs.

Mac’en er åbenbart fortsat forbeholdt de kreative og de der selv  bestemmer.

Skriv et svar

Dette site bruger Akismet til at reducere spam.