Virus på MAC?

En MacBook Pro kan også få virus

At Apple MAC’s ikke kan blive inficeret med malware (Trojanere, virus etc.) er en myte.  For et par dage siden begyndte blæseren på min MacBook Pro at køre konstant og højlydt.  Computeren blev langsom og det såkaldte “wheel of death” sås oftere og oftere.  Jeg installerede en monitor og kunne se at de 2 CPU’er var meget travlt optaget med et eller andet, som jeg ikke havde sat dem til.  Efter lidt eksperimenteren kunne jeg konstatere at problemet opstod, når jeg kørte Safari (Apples internet browser).

Pludselig kom jeg i tanke om en samtale, jeg havde haft med en god bekendt om lørdagen.  Han er pensioneret, og “arbejder” som pensionist IT supporter i Søllerød kommune.  Han beskrev, at der var faktisk var et par slibrige sager, der også kunne ramme Mac.

Efter lidt søgning på nettet fandt jeg Sophos, som tilbyder en gratis virusscanner til Mac.  Efter en fuldstændig scanning fandt Sophos 32 slemme sager. 8 virusser og 24 trojanere.  Sophos tog sig også af at få dem udryddet (puha!).  Nu har jeg sat Sophos til at ligge på lur og kigge mine filer og mails igennem, når de hentes ind i memory.

Alt er nu igen normalt på min MacBook Pro.  Tusind tak til Finn Larsen for indblik i virusuniverset og til Sophos for filantropisk instilling til udryddelse af malware på Mac.

 

Skriv et svar

Dette site bruger Akismet til at reducere spam.