Lars Løkke Rasmussen

Hvem har du generet Lars Løkke?

Jeg har en mistanke om, at den aktuelle sag og de enorme ressourcer, som pressen sætter bag rekonstruktionen af Lars Løkkes færden for 10 år siden, ikke så meget skyldes sagen, som den skyldes manden. Hvem har han trådt over tæerne?

Man kan normalt ikke få refunderet udgifter, når bilagene ikke er korrekt udfyldt. Hvorfor har Frederiksborg Amt accepteret Lars Løkkes bilag? Hvorfor har embedsmændene ikke hjulpet ham med at holde styr på formalia? Dette forhold har journalisterne, såvidt jeg har fulgt sagen, overhovedet ikke interesseret sig for.

Jeg kender masser af dygtige mennesker, der er nogle forfærdelige rodehoveder, når det gælder deres rejsebilag. Ofte bliver de afleveret meget sent, og ofte er de mangelfuldt udfyldt. Tag en snak med regnskabsafdelingen i Danmarks Radio – de kan sikker give et par eksempler (gætter jeg på!). Men det gør ikke noget. En dygtig sekretær eller regnskabsmedarbejder sørger for at få hevet de korrekte oplysninger ud af vedkommende, og skulle der været smuttet et privat bilag med, bliver det i regelen luset ud i processen.

Selvfølgelig skal bilag være korrekt udfyldt og selvfølgelig skal kun udlæg, der er relateret til en godkendt aktivitet, honoreres. Men det må altså være administrationens opgave at føre kontrol og ikke udbetale penge på et ufuldstændigt grundlag.

Det er muligt, at Lars Løkke er et rodehoved med sine rejsebilag, og det er muligt, at han har blandet forskellige bilag sammen. Men at ingen har hjulpet ham med at få det i orden og at ingen tilsyneladende har ført kontrol med bilag og udbetalinger, er da en ren katastrofe.

Hvem skal drages til ansvar for det?

PS. Der er meget stor forskel på et forkert bilag og et falsk bilag. Et forkert bilag dækker en udgift, der ikke kan refunderes. Selve bilaget er altså korrekt. Et falsk bilag er et forsøg på bedrageri og vil normalt medføre øjeblikkelig afskedigelse og i slemme tilfælde endda bortvisning.

Skriv et svar

Dette site bruger Akismet til at reducere spam.