Fremtidens digitale regnskab 2019


Økonomistyring og rapportering er et nødvendigt onde, som jeg ønsker automatiseret så meget som overhovedet muligt. Det er lykkedes, og de par timer, jeg bruger på det hver måned, er nu ligefrem sjov afveksling.


I februar 2018 deltog jeg i Toke Kruses konference om det digitale regnskab. Det skrev jeg om her, og det var bestemt tiden værd. Indlæggene på konferencen var toprelevante for min egen lille biks, og jeg tog efterfølgende en del af de nye værktøjer, jeg blev præsenteret for, i brug. Mit regnskab kører i Billy med kobling til Salary for udbetaling af løn. Bilagscan er motoren, der scanner mine indgående bilag og lægger dem til bogføring i Billy. Betalinger kører via Roger.ai, der også er koblet på Billy, og senest har jeg indgået aftale med November First, så gebyrene på alle mine udenlandske indbetalinger falder fra kr. 20 til kr. 5 per styk.

Når 2018 er bogført færdig, vil jeg udarbejde årsregnskabet og selvangivelsen via Billy Årsregnskab, der for kr. 1.645 per selskab genererer rapporterne nævnt i tabellen til venstre.

Gør det nødvendige sjovt

Alle virksomheder skal holde styr på økonomien, men økonomistyring er ikke kerneaktiviteten i ret mange virksomheder. Heller ikke i min virksomhed. Jeg sælger bøger, foredrag, workshops og konsulentbistand. Kerneaktiviterne er derfor research, analyse, skrivning, forlagsvirksomhed, mødefacilitering, markedsføring og salg. Økonomistyring og rapportering er et nødvendigt onde, som jeg ønsker automatiseret så meget som overhovedet muligt. Det er lykkedes, og de par timer, jeg bruger på det hver måned, er nu ligefrem sjov afveksling.

De danske pionerer: Damgaard Data og Navision Software

Den 30. januar kører konferencen Fremtidens Regnskab igen i Den Sorte Diamant i København og på Hermans i Aarhus den 31. januar. Jeg deltager begge steder, og i år har jeg en lille bod i udstillingsområdet, hvor man kan købe min bog Fra Damgaard til Microsoft, der handler om de to danske softwarevirksomheder, der var pionererne på digitalisering af virksomhedernes økonomisystemer og forretningsprocesser, nemlig Damgaard Data og Navision Software. Concorde, Navigator, Financials og Axapta var alle banebrydende produkter, der fik global udbredelse og den dag i dag udgør grundstammen i Microsofts bud på digital transformation, Dynamics 365.

Digital Transformation

Fremtidens regnskab er en del af emneområdet Digital Transformation, der beskæftiger sig med anvendelse af information teknologi til optimering af alle processer og relationer i enhver form for virksomhed. På konferencen i år fokuseres der på den digitale transformation af økonomifunktionerne i virksomhederne, herunder specielt betalingsstrømmene og bankernes rolle. Det bliver meget interessant at høre om.

Økonomistyring er en nødvendighed, men aldrig en konkurrenceparameter i sig selv. Når resourceforbruget til økonomistyring kan nedbringes, frigøres der kræfter til virksomhedens egentlige kerneområder. Derfor kan det godt svare sig at investere lidt tid og energi i at få automatiseret økonomifunktionerne.

Skriv et svar

Dette site bruger Akismet til at reducere spam.