Hvor blev Navision af?


Navision spiller er meget stor rolle i bogen og beskrives flere steder med mange detaljer.


Jeg har modtaget et par henvendelser, der spørger om, hvor Navision er blevet af i min nye bog Fra Damgaard til Microsoft.

Bogens titel indeholder af gode grunde ikke Navision-navnet.

For det første handler bogen primært om Damgaard Data fra den spæde start i 1984 og til salget til Microsoft  i 2002. For det andet er der grænser for, hvad man kan proppe ind i titlen på en bog.

Varedeklarationen

På bogens titelblad finder man følgende varedeklaration:

Historien om firmaet Brdr. Damgaard Data, der startes af Erik og Preben Damgaard i 1984, indgår et strategisk samarbejde med IBM i 1994, bliver skilt fra dem igen 4 år senere, går på børsen i 1999, fusionerer med Navision Software i 2000 for til sidst at blive købt af Microsoft i 2002.

Navision Software, der indtil 1995 hed PC&C, og først efter fusionen med Damgaard i foråret 2001 skiftede navn til slet og ret Navision, indtager en meget betydende rolle i bogen. Men at medtage Navision-navnet i bogens titel ville kunne give potentielle læsere indtryk af at firmaets historie er beskrevet lige så grundigt, som Damgaard Datas, og det er ikke tilfældet.

Navision Software spiller en stor rolle

PC&C optræder første gang i bogen på side 11, hvor jeg forklarer hvilken rolle firmaet spiller i fortællingen om Damgaard Data, og at bogen derfor også er en Navision Software mini-biografi. Hvor Damgaard Data kom på markedet med sit første produkt Danmax på Kontor&Data-udstillingen i efteråret 1984, så kom PC&C på markedet med PCPLUS på samme udstilling året efter. Herfra udviklede begge selskaber sig hurtigt til at blive de to førende softwarehuse på området for økonomistyringssystemer til små og mellemstore virksomheder i Danmark.

Mulighed for benchmarking

Begge selskaber opererede på det samme marked og havde de samme ambitioner om at blive markedslederen. Det har derfor været muligt at benchmarke deres initiativer og beslutninger op imod hinanden og sammenligning hvilke resultater de opnåede. Den sammenligning er jeg sikker på vil overraske mange.

Bagest i bogen har jeg vist de økonomiske nøgletal for Damgaard Data for perioden 1984 til 2000, og for Navision Software for perioden 1984 til 2002, hvor de sidste 2 år inkluderer tal fra det fusionerede selskab.

Så svaret på spørgsmålet om hvor Navision er blevet af kan derfor besvares meget kort: De spiller er meget stor rolle i bogen og beskrives flere steder med mange detaljer.

Klik her for at downloade et uddrag af bogen

Skriv et svar

Dette site bruger Akismet til at reducere spam.