Jeg har nået LinkedIns grænse på 30.000 connections – hvad nu?


I dette indlæg besvarer jeg følgende tre spørgsmål: Hvordan nåede jeg 30.000 connections på LinkedIn, hvorfor giver det mening at have så mange, og hvad vil jeg gøre nu?


For nogle uger siden nåede jeg grænsen for, hvor mange connections man kan have på LinkedIn. Den er på 30.000 og betyder, at jeg nu ikke kan acceptere yderligere invitationer. Folk kan stadig følge mig, men jeg kan ikke acceptere eller sende nye invitationer, medmindre jeg fjerner nogle af de nuværende.

Hvordan nåede jeg 30.000 connections, hvorfor giver det mening at have så mange, og hvad vil jeg gøre nu?

Hvordan jeg nåede 30.000 connections på LinkedIn

Det lyder måske en kende kækt, men jeg nåede de 30.000 connections ved at afvise mere end en halv million invitationer. Nogle af dem fik jeg naturligvis på mit eget initiativ. Min skøn er, at jeg tegner mig for ti procent, mens de sidste 90% kom uopfordret.

Jeg er ikke og har aldrig været en LION (LinkedIn Open Networker). Alle invitationer blev omhyggeligt gennemgået og kun accepteret, hvis jeg skønnede, at personen matchede de demografiske karakteristika for min målgruppe, OG at vedkommende var aktiv på LinkedIn (se dette indlæg for en definition af min målgruppe). I starten var jeg meget selektiv, så blev jeg lidt mindre kritisk, og efter 5.000 connections blev jeg igen meget selektiv.

Mit mål var aldrig kun at have 30.000 connections. Den grænse har LinkedIn sat. Mit mål var først og fremmest at komme i kontakt med fleste mulige af mine læsere og potentielle læsere og derefter med andre, der også kunne drage fordel af at læse, se eller lytte til det materiale, jeg producerer. Hvis de fandt værdi, håbede jeg, at nogle af dem ville dele det med deres netværk og hjælpe indholdet med at blive yderligere udbredt. En sådan markedsføringsstrategi kræver et stort netværk. Jo flere connections jeg har inden for min målgruppe, jo bedre. Følgere er dog lige så vigtige. Den eneste forskel er, at jeg ikke kan sende PM’er til følgere, hvilket jeg har brug for nu og da.

Hvorfor have 30.000 connections?

For langt de fleste giver det heller ikke nogen mening, men det giver god mening for mig.

Jeg er forfatter. Jeg skriver bøger om forretningsudvikling, markedsføring og salg i softwarebranchen. Der er omkring 4,5 millioner mennesker på LinkedIn, der matcher min målgruppes demografiske kriterier. Jeg har ingen forbehold mod at connecte med dem, der kan få værdi af det materiale, jeg fremstiller. Hvis mine læsere foretrækker at connecte fremfor at følge, hvorfor skulle jeg så afvise det? LinkedIn sætter grænserne, ikke mig. Grænsen for connections er 30.000, mens der ikke er nogen grænser for followers.

Hvad gør jeg nu?

Det kan næppe overraske, at mine læsere og potentielle læsere har prioritet over de, der ikke læser forretningsbøger. Jeg tipper, at nogle af mine connections, der svarer til min målgruppes demografiske kriterier, ikke læser bøger. Nogle er også inaktive, hvilket betyder, at vores gensidige forbindelse har ringe værdi for os begge.

For at give plads til min kernemålgruppe vil jeg prøve at identificere ikke-læsere og de inaktive og derefter fjerne dem som connections. Jeg er ikke i gang med en massiv udrensning, men vil fjerne omkring 50 connections om ugen for at gøre plads til nye og mere relevante. Jeg er endnu ikke helt sikker på, hvordan jeg vil gøre det, men jeg har nogle ideer, som jeg vil prøve af.


Opdatering april 2020

Over de sidste par uger har jeg sendt direkte beskeder til 200 connections om dagen med tilbud om et frit eksemplar at mit seneste whitepaper. Tyve procent svarer positivt tilbage mens 0,5 procent vælger at fjerne mig som connection. Det er måske den bedste måde at få ryddet op i mine connections, så der bliver plads til de nye.

Skriv et svar

Dette site bruger Akismet til at reducere spam.