De mest læste artikler og anden statistik for 2019


I perioden maj til december 2019 havde bloggen 6.505 unikke besøgende. Det svarer til knap 10.000 unikke besøgende på årsbasis. Ikke overraskende kom 90% af dem fra en IP-adresse i Danmark.


Godt Nytår.

Mine skriveaktiviteter på dansk fik et gevaldigt boost, efter at jeg udgav min første danske bog Fra Damgaard til Microsoft. Formålet var, og er fortsat, at henlede opmærksomhed på bogen, der beskriver hvordan Damgaard Data og Navision Software udviklede sig til internationale virksomheder, blev børsnoteret og til slut blev opkøbt og opslugt af Microsoft for godt 10 milliarder.

Jeg skrev bogen, fordi jeg fik mulighed for at dykke langt ned under overfladen og beskrive, hvordan det mange af os husker som en enestående dansk succeshistorie i virkeligheden blev til.

Historien indeholde nemlig alt det, alle kommer ud for, når de starter, udvikler og igen skal af med deres virksomhed:

 • Hvordan skaber man det første konkurrencedygtige produkt?
 • Hvordan får man gang i væksten?
 • Hvordan finansierer man væksten?
 • Hvordan holder man produktet attraktivt?
 • Hvordan løser man de første ledelsesproblemer?
 • Hvordan får man medarbejderne til at arbejde sammen i stedet for at strides?
 • Hvordan kommer man ud på de internationale markeder?
 • Hvordan finder man de dygtigste forhandlere?
 • Er det attraktivt at samarbejde med store virksomheder?
 • Hvordan laver man en god børsnotering?
 • Skal man lade sig opkøbe eller forblive selvstændig?
 • Hvad sker der efter at man har solgt virksomheden?

Bloggen i tal

Jeg skiftede analyticsværktøj i maj måned. I bunden ligger Google Analytics og samler data op. Ovenpå ligger MonsterInsights, der gør behandlingen af og præsentationen af data langt nemmere. Jeg har valgt Pro løsningen, der koster $200 om året.

I perioden maj til december 2019 havde bloggen 6.505 unikke besøgende. Det svarer til knap 10.000 unikke besøgende på årsbasis. Ikke overraskende kom 90% af dem fra en IP-adresse i Danmark. Det er nogenlunde det samme antal som i 2018.

Hver besøgende blev i gennemsnit et minut på bloggen, hvor de læste to sider. Det høje antal sider gav en relativ lav bounce rate på 21%.

De fleste besøgende (64%) benyttede deres mobiltelefon, hvilket er et betydeligt højere tal end på vores engelske blog. Her kom hele 68% kommer fra en computer.

56% er de besøgende er mænd, og de mest læseflittige er mellem 35 og 44 år.

Tjekker jeg i stedet tallene på mit webhotel, one.com, ser det noget anderledes ud.

Nu var 2019 besøgstallet 140.672 mod et besøgstal året før på 101.862. Altså en stigning i trafikken på knap 40%. Det tal ville jeg gerne tro, men da her kun 21% (30.841) kom fra Danmark, er jeg sikker på at bots og crawlere er medregnet. Det er desværre langt fra alle af den type besøg, jeg har nogen gavn af. Det gennemsnitlige tidsforbrug for, hvad vi kan kalde bruttotrafikken, var 1 minut og 40 sekunder, hvilket forekommer mig ret højt. 82% af bruttotrafikken kom fra mobile enheder, af hvilke iPhone tog hele 37,1% skarpt efterfulgt af Nexus med 36,9%. Den mest anvendte browser var Firefox med 27,5%.

På trods af de mere opmuntrende tal fra one.com holder jeg mig til Google Analytics og MonsterInsights. Her var trafikken halvt organisk og halvt fra referencer, og blandt de sidste var Facebook den altdominerende kilde.

Det overraskede mig. Jeg ville have forventet at LinkedIn var hovedleverandør af trafik, men det er altså ikke tilfældet.

Danskere er nemmere at ramme på Facebook end på LinkedIn!

De fem meste læste artikler

Egentlig skulle jeg korrigere for, hvor mange dage en artikel har været på bloggen, men her kommer de rå tal:

De fem bedste bøger jeg læste i 2019

Denne artikel, der blev publiceret den 17. december, tiltrak ikke mindre end 2.880 besøgende og blev dermed en suveræn nummer et. Det kom bag på mig, men når jeg spørger eksperterne, så er netop denne type artikel en folkefavorit. Det er en liste (fem er overskueligt), den er let at gå til, og den lover en rangordning.

Erik Damgaard gentager succesen

På andenpladsen kom en artikel publiceret den 18. december, der annoncerede foredrag, som Erik Damgaard og jeg skal holde her i januar 2020 hos revisionsfirmet Baker Tilly. Det kan vel med rette kaldes et reklameindslag, men ikke desto mindre trak det mange besøgende.

Martin Thorborg – Fra led til leder

Jeg anmelder en del bøger på bloggen, og den sidste, der kom under behandling, var Martin Thorborgs Fra led til leder. Det er en god bog, der kom på sidstepladsen på min topfem liste for 2019. Det var ikke den bedste bog jeg læste i 2019, men anmeldelsen trak flere læsere end nogen af de øvrige.

Eventyret om Den Luddovne Bogholder fra Digitalien

Frederik Sandgrav

På fjerdepladsen kommer en af de artikler, jeg selv synes bedst om. Det er historien om Frederik Sandgrav, der i forskellige sammenhænge omtaler sig selv som den luddovne bogholder. Jeg havde Frederik til kaffe på Kaffebaren og det kom der en meget spændende snak ud af.

Uniconta giver den endnu mere gas

Folkene hos Uniconta er dygtige til at benytte de sociale medier, og det forklarer nok, hvorfor artikler om dem altid genererer megen trafik. Jeg deltog selv på deres Danmarkstourné i efteråret 2019, hvor jeg solgte Damgaardbiografien, som Erik Damgaard signerede. Det var sjovt at komme med rundt i Danmark og opleve hvilken loyalitet Erik Damgaard nyder blandt økonomi- og regnskabsfolk overalt. Hvad der reelt var en produktdemonstration garneret med lidt underholding fra Hjerne-Madsen blev besøgt af ikke mindre end 1.200 personer.

Skriv et svar

Dette site bruger Akismet til at reducere spam.